Gol berkelas Dunia Ramadhan Saifullah. JDT Menang Besar bertemu Selangor

Gol berkelas Dunia Ramadhan Saifullah. JDT Menang Besar bertemu Selangor

MALAYSIA: Sebentar tadi telah berlangsungnya perlaawanan bolasepak Liga Super 2020 diantara pasukan Johor Darul Ta’zim bertemu Selangor di Stadium Sultan Ibrahim, Johor.

Johor DT sudah pasti hadir dalam perlaawanan ini bagi mengutip 3 mata penuh bagi menjarakkan lagi mata dengan pasukan-pasukan lain. Manakala Selangor sudah pasti ingin mendapatkan sekurang-kurangnya satu gol.

Johor Darul Ta’zim menang

Dalam perlaawanan tersebut, Johor Darul Ta’zim berjaya mendapatkan 3 mata penuh dengan menjaaringkan 6 gol. Manakala Selangor hanya berjaya menjaaringkan satu gol melalui pemain import mereka Rufino Segovia. Johor Darul Ta’zim 6-1 Selangor.

Video gol

Ulasan

Dalam perlaawanan tersebut nampak seimbang pada separuh masa pertama apabila kedua-dua pasukan berjaya mengaawal dan menyeimbangkan perlaawanan.

GOL PERTAMA: Johor DT berjaya menemui gol pertama mereka pada leewat masa pertama. Reembaatan simple dan rilex daripada Safawi Rashid dilihat dengan penuh ketenangan oleh penjaga gol pasukan Selangor.

GOL KEDUA: Masuk sahaja babak kedua, sekali lagi Safawi Rashid mencatat nama sebagai penjaaring gol. Kali ini dia diberikan tugas untuk menyempurnakan sepaakan peenaalti. Safawi mudah membuat seepakan dengan memilih sebelah kiri penjaga gol.

GOL KETIGA: Diogo yang merupakan pemain yang banyak mmbntu pasukan pada malam ini dengan tenang berjaya mnjaaringkan gol ketika pasukan Johor DT.

GOL KEEMPAT: Nampaknya penjaga gol Selangor yang tidvr terus dihuukum oleh pemain-pemain Johor Darul Ta’zim. Kali ini pemain Gonzalo Cabrera berjaya menemui pintu gol pasukan Selangor.

GOL KELIMA: Pemain gantian dan pemain muda JDT, Ramadhan Saifullah mencatat nama bagi menjaaringkan gol ke-5 pasukan Johor DT.

GOL KEENAM: World Class gol daripada pemain muda JDT Ramadhan sekali lagi !

JDT kekal ditahta Liga Super 2020 dengan 22 mata selepas 8 perlaawanan. Manakala SElangor kekal dengan 10 mata selepas 8 prlaawanan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*