Tubuh Suruhanjaya Siasatan Diraja siasat skandal Tabung Haji – Pemuda UMNO serah memorandum

Tubuh Suruhanjaya Siasatan Diraja siasat skandal Tabung Haji - Pemuda UMNO serah memorandum

MALAYSIA: Datuk Dr.Asyraf Wajdi Dusuki yang merupakan Pemudo UMNO telah menyerahkan memorandum bagi mengesa pihak kerajaan Malaysia segera menubuhkan RCI bagi menyiasat isu-isu kewangan Tabung Haji.

Menurut sumber Suruhanjaya Siasatan Diraja diminta untuk ditubuhkan bagi menyiasat keseluruhan isu yang melibatkan Tabung Haji.

Isu kewangan dan sebagainya Tabung Haji hendaklah disiasat oleh RCI sejak dari kerajaan Barisan Nasional, Pakatan Harapan dan Perikatan Nasional.

Oleh itu, memorandum tersebut telah diserahkan oleh Ketua Pergerakan UMNO kepada Meteri di Jabatan Perdana Menteri, Senator Datuk Seri Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri baru-baru ini.

Cadangan ini ini adalah untuk memberi keyakinan dan kepercayaan umat Islam dan rakyat Malaysia terutamanya para pendeposit kepada Tabung Haji. SElain itu, ia dapat menyelesaikan masalah yang terdapat dalam Tabung Haji.

Selain itu, penubukan itu juga adlah untuk penambahbaikan Tabung Haji dapat digarap sebaiknya oleh pihak RCI yangbakal ditubuhkan nanti. Beliau sangat berharap agar kerajaan memandang dan memberi perhatian terhadap memorandum yang telah dihantarnya.

“Saya mewakili Pemuda UMNO Malaysia, merakamkan penghargaan dan terima kasih kepada Yang Behormat SEnator Menteri Datuk Seri Dr Zulkifli atas masa yang diluangkan hampir sejam setengah mendengar penjelasan kami sekaligus menerima Memorandum untuk diangkat kepada YAB Perdana Menteri” – Dr Asyraf Wajdi

Untuk pengetahuan anda semua, penubuhan Suruhanjaya Siasatan Diraja adalah antara janji Pakatan Harapan namun mereka tidak melakukan sepanjang pentadbiran kerajaan Pakatan Harapan selama 22 mereka memegang tampuk kepimpinan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*