(Video) Demi Sahabat yang sedang Str0ke. Lelaki Ini Cancel Semua Meeting Dan Dukung Ke Hspital

MALAYSIA: Persahabatan adalah hadiah paling hebat dalam hidup.Persahabatan sebenar ialah saling faham dan memahami antara dua ji-wa.Persahabatan juga apabila anda berasa selesa dan bebas apabila dengannya.Tanpa sahabat maka sunyi dan suramlah hidup ini.

Begitulah dapat di gambarkan mengenai hubungan dua sahbat ini yang sudah berjanji sejak dari kecil

Berikut perkongsian menarik Hafiz

“Harini saya cancel semua kerja & meeting then fly ke Kelantan untuk angkat sahabat saya dari rumah ke ho-spital

Dia str0ke disebabkan kerja kuat. 10 tahun dh kerja tempat tu, saya tahu mmg dia kerja setiap hari dari jam 8:30am sampai 11pm semata mata buat OT untuk dapat 2K sebulan

Bila kesihatan dia terjejas, saya tktau dia str0ke. Dia kata dia deemam & kaki sak1it. Saya call & suruh dia berhent1i, kerja dengan saya je

Last week, saya belikan dia ticket ke KL. Bila sampai je Airport, Ya Allah ter-kejvt. Badan kurvs kering, kaki kiri le-mah. Terinjit injit

Lepas 5 hari jaga dekat KL, saya minta dia balik Kelantan untuk follow up hospital. Bila balik Kelantan, dia rest berapa hari then tak boleh bangun langsung

Saya call semalam, dia kata dh taktahan. Then saya decide pagi ni untuk terus fly Kelantan

Bila sampai rumah tadi, Ya Allah. Nak nangis tapi tahan, pakaikan dia spender baju & angkat dia ke hospital

Kami selalu mandi sungai kecik kecik dulu, ingat lagi. Bawah jambatan, kita 4 sahabat janji. Time tu saya cakap

“Siapa antara kita yg senang, kita tlg antara kita yg susah” & Alhamdulilah Allah bg saya rezeki, kemampuan untuk bantu sahabat ni

“Loh, aku pastikan kau sihat balik. Kau kerja dengan aku & kita berj-uang sama sama” terus sihat loh!

Sumber FB : Hafiz Mahamaf

Boleh tekan link di bawah untuk tonton video

https://www.facebook.com/HafizMahamadOfficial/videos/2690137484534125

ata-rata netizan sangat tersntuh dengan perkongsian lelaki ini

“Tersentuh hati..betapa mulia hati seorang sahabat..semoga ikatan persahabatan akan kekal hingga Jannah dan diberikan kesembuhan dan sihat seperti sedia kala..dan dipermudahkan segala urusan,

Semoga Allah tambahkan lagi rezeki buat En Hafiz sekeluarga dan Aaina beauty terus berkembang maju berjaya Aamiin Aamiin Aamiin Yaraballaalamiin

walaupun aku penah mengeecaam bang apis ni dlu tp skg aku salute dia.. pandai hargai isteri.. sanggup buat apa ja utk kawan2.. biar la org nk kata apa yg penting niat.. semoga terus Allah permudahkan urusan tuan sekeluarga.. semoga dimurahkan rezeki selalu.

“bila tgk video ni..knp pulakk mata aku masuk habukk…knp air mata ni laju jerr kuarrr moga Allah permudahkan sgala urusan…ini la di katakan sahabat sejati..susah senang bersama..

” Menang1is tengok..
Nilai persahabatan yg tak dapat dibeli dengan wang ringgit….semoga Allah sentiasa hadirkan yg baik2 disekeliling kita ..semoga cepat sihat loh

Related Posts

Tiada Rumah, Kereta Jadi Tempat Tinggal..Anggap Proses Belajar Selepas Cerai Dua Isteri

USAHAWAN Datuk Seri Adnan Abu terpaksa menolak secara baik tawaran banyak pihak yang mahu memberikan dia tempat tinggal susulan dilihat kini hanya tidur di dalam kereta. Kata Adnan atau mesra disapa…

Uyaina Arshad selamat timang anak kedua, ikut nasihat doktor bersalin secara pembed4han

PENGACARA dan pelakon Uyaina Arshad selamat melahirkan cahaya mata kedua di Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan, Kuala Lumpur pada Jumaat lalu. Bayi lelaki seberat 2.9 kilogram itu dilahirkan secara pembedahan pada…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Tiada Rumah, Kereta Jadi Tempat Tinggal..Anggap Proses Belajar Selepas Cerai Dua Isteri

Tiada Rumah, Kereta Jadi Tempat Tinggal..Anggap Proses Belajar Selepas Cerai Dua Isteri

Uyaina Arshad selamat timang anak kedua, ikut nasihat doktor bersalin secara pembed4han

Uyaina Arshad selamat timang anak kedua, ikut nasihat doktor bersalin secara pembed4han

Suami tak geli cuci ‘perut’, siap pembedahan, Ieda Moin buat pendedahan mengejut

Suami tak geli cuci ‘perut’, siap pembedahan, Ieda Moin buat pendedahan mengejut

Bukan Raja Azura yang nikah, sekali kerabat raja bongkar hal sebenar

Bukan Raja Azura yang nikah, sekali kerabat raja bongkar hal sebenar

Ramai kena ‘prank’..rupanya bukan Raja Azura yang nikah

Ramai kena ‘prank’..rupanya bukan Raja Azura yang nikah

[VIDEO] Selepas 14 Tahun, Raja Azura Kembali Bergelar Isteri? – ‘Daripada Sendirian, Kini Telah Berdua’

[VIDEO] Selepas 14 Tahun, Raja Azura Kembali Bergelar Isteri? – ‘Daripada Sendirian, Kini Telah Berdua’