Terkini PDRM berjaya kutip Lelaki India Maki dan Ludah Pekerja

MALAYSIA: Semalam telah tular sebuah rakaman video membabitkan seorang lelaki yang telah meludah seorang pekerja kedai serbaneka di Ipoh.

Menurut laporan polis yang dibuat oleh pekerja tersebut, lelaki tersebut dikatakan memasuki premis tanpa memakai pelitup muka dan enggan menulis butiran diri pada buku yang disediakan ketika diminta berbuat demikian.

Lelaki tersebut juga memarahi pekerja tersebut dengan mengeluarkan kata-kata kesat serta meludah pekerja tersebut menyebabkan berlaku sedikit pertengkaran sebelum dileraikan oleh pekerja lain.

Selepas kejadian, lelaki terbabit meninggalkan premis dengan menggunakan sebuah kereta sebelum kembali semula.

Difahamkan lelaki tersebut ditahan oleh polis selepas menerima aduan awam.

Sementara itu, netizen turut mengecam tindakan biadap lelaki terbabit yang bukan sahaja melanggar SOP yang ditetapkan, malah turut memaki hamun orang lain dengan kata-kata kesat.

Mereka mahu suspek dikenakan tindakan yang tegas kerana telah menimbulkan kekecohan di tempat awam.

MALAYSIA: Sebelum ini Tular di media sosial video pertengkaran melibatkan seorang lelaki India dengan wanita Melayu dalam sebuah pasaraya di Ipoh.

Dalam video berdurasi 34 saat itu, lelaki India berkenaan bertindak biiadap meludah dan memaki haamun wanita yang juga staf di pasaraya tersebut itu dengan kata-kata ‘pukiimak Melayu’.

Punca kejadian belum dapat dipastikan tetapi besar kemungkinan disebabkan rasa tidak puas hati kedua-dua pihak.

Walau apapun sebabnya, lelaki India itu tidak sepatutnya mengeluarkan perkataan berbavr perkavman kerana ia boleh mer0sakkan keharmonian dalam kalangan rakyat di negara ini.

Mujurlah pada waktu kejadian ada orang lain yang tampil menghentikan pertngkaran jika tidak sesuatu yang bvruk bakal berlaku terhadap wanita berkenaan. – Sumber Wowberita.my

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*