Sembang Agama, Datin Alyaa Dikeecam Netizen

MALAYSIA: Masih lagi diperkatakan mengenai isv individu yang didkwa terlibat dalam ke$ penggvbahan wang h4ram dan Macav sc4m, berjaya meIarikan diri dengan mel0mpat pagar Suruhanjaya Pencegahan Rasvah Malaysia (SPRM).

Susulan daripada itu, antara individu yang turut dit4han iaitu Datin Alyaa Syuhaila, meluahkan rasa kesaInya terhadap segelintir pihak yang menvduh svspek yang meIarikan diri itu adalah suaminya.

Menerusi luahannya di dalam ruangan IG Stories, Alya terkesan apabila suaminya, Datuk Seri Addy Kanna pula menjadi s4saran, ditvduh sebagai individu yang meIarikan diri dengan mel0mpat pagar Suruhanjaya Pencegahan Rasvah Malaysia (SPRM).

“Asal Iari jer suami saya kena…” – Alyaa.

Malah, tidak cukup dengan itu, Alyaa kecew4 apabila ada dalam kalangan warganet menc4ci dan melakukan pengh1naan fizikal yang menyamakan bentuk badan suaminya ‘gemuk macam b4bi’.

“Asal Datuk Seri je suami saya kena. Asal Iari je suami saya kena tvduh. Siap orang panggil gemuk b4bi bagai. Kenapa, keluarga korang tak ada yang gemuk ke? Tanya je, ke muka diaorang macam b4bi?…”

“Lepas ni apa lagi korang nak tvduh?

Terutamanya media yang suka viralkan benda belum sahih! Yang netizen pun sibvk nak menghvkum orang lain, semua acah-acah ahli syurga. Sendiri tak cermin muka, cakap macam tak ada agama…”

Sedia bantu SPRM bagi keterangan.

Menurut Alyaa, meskipun dia dan suami dit4han berkenaan ke$ penggvbahan wang h4ram dan Macav Sc4m, ia tidak bermakna mereka dipvtuskan sebagai pesaIah.

Menaf1kan dirinya dan suami terlibat dalam dengan kegiatan h4ram tersebut, malah dia bersedia untuk memberi kerjasama dengan SPRM bagi membantu si4satan.

Terkini, ke$ tersebut masih lagi di dalam si4satan, dengan beberapa orang selebriti juga turut disoal si4sat oleh pihak SPRM, berkenaan ke$ penggvbahan wang h4ram.

Kena Balik Dengan Warganet

Ramai yang mempersoalkan apa yang dilakukan oleh Datin Alyaa dan suami sebelum ini yang dikatakan mnghdangkan mnuman keeras.

Warga maya tidak senang dengan apa yang diterangkan oleh Datin Alyaaa. Mereka menganggap ia bagai cuba mengakkan benang yang basah.

Aku minom araak ke tak, Itu dosa aku dengan Tuhan kata Isteri Addy Kanna

Artikel diatas adalah antara kenyataan yang dibuat oleh Addy Kana yang mengatakan itu semua d0sanya dengan tuhan dan tidak perlu wargamaya masuk campur.

SEBELUM INI MEDIA MELPORKAN BAHAWA YANG LAR1 ITU BUKAN ADDY KANNA

Polis mendedahkan identiti suspek terlibat dalam Macau Scam yang melarikan diri selepas dibebaskan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) baru-baru ini.

Menurut Pengarah Jabatan Siasatan Jnayah Ibu Pejabat Polis Bukit Aman Datuk Huzir Mohamed, suspek dikenali sebagai Goh Leong Yeong, 32, beralamat di Blok 25B2-5-8 Miharja Condo, Jalan Cheras di ibu negara.

“Suspek ini dikehendaki bersabit siasatan melibatkan tiga kes di bawah Seksyen 4(1)(C) Akta Rumah JuUdIi Terbuka 1953 kerana terlibat dalam penganjuran juUdi online di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.

“Suspek telah melarikan diri sebaik sahaja dibebaskan dengan jaminan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia kerana terlibat dalam kes Macau Scam baru-baru ini,” katanya dalam kenyataan media pada Jumaat.

Orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat boleh menghubungi Ketua Bahagian Siasatan Jnayah Ibu Pejabat Polis Daerah Cheras Deputi Superintendan Ahmad Zamri Jal di talian 012-8993622 atau Pegawai Penyiasat Inspektor Muhammad Faizal Asuar di talian 017-3126411.

Kejadian berlaku pada 11 Oktober lalu di Ibu Pejabat SPRM Putrajaya, selepas suspek dibebaskan dengan jaminan SPRM.

Suspek dilihat menaiki kenderaan jenis Vellfire bersama peguamnya dan dua pengawal peribadinya.

Bagaimanapun setibanya di pagar utama bangunan berkenaan, tangkapan semula terhadap suspek oleh pihak polis bagaimanapun gagal selepas mendapati suspek tiada dalam kenderaan berkenaan.

Pemeriksaan Kamera Litar Tertutup (CCTV) mendapati suspek telah bertindak memanjat pagar untuk meloloskan diri dibantu dengan dua pengawal peribadinya sebelum menaiki sebuah lagi kenderaan yang menunggunya di luar pagar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*