Saspek Menggigil dan Menanggĩs Ketika dibawa Masuk Mhkamah, Ini Perintah Mahkamh Buat Svspek

Saspek Menggigil dan Menanggĩs Ketika dibawa Masuk Mhkamah, Ini Perintah Mahkamh Buat Svspek

MALAYSIA: Seorang pelajar tingkatan enam dit4han r3man berikutan menjadi svspek utama pembvnuhan Siti Nur Surya Ismail yang m4ut dalam kejad1an di di Kampung Lubuk Batu, Telemong, Hulu Terengganu, kelmarin.

Svspek hari ini dihadapkan ke Mhkamah Maj1stret bagi membenarkan perintah tah4nan r3man selama tujuh hari bermula hari ini hingga 9 November 2020.

MenggigiI masuk mhkamah

Menerusi laporan Buletin TV3, svspek yang berusia 19 tahun menggigiI sebaik sahaja dibawa turun dari kenderaan poIis sebelum dibawa masuk ke dalam mhkamah.

Mengalir air m4ta

Malah, svspek yang berpakaian Iokap berwarna ungu dilihat mengaIirkan air m4ta sewaktu dia dibawa masuk ke dalam kamar mhkamah oleh anggota poIis.

Berdasarkan hasil sias4tan awal, svspek mengaku melakukan perbvatan itu yang berpunca dari kata mengata sehingga berlaku saIah faham sebelum berlaku pergeIutan.

Perintah r3man tersebut dibenarkan Majistret Engku Nurul Ain Engku Muda di Mhkamah Maj1stret. K3s disia sat mengikut Sksyen 302, Kanvn Kesiks4an kerana membvnuh.

Rakan sekolah Surya direman 7 hari

Marang: Pelajar perempuan tingkatan enam yang dipercayai terbabit dalam pembvnuuhan Siti Nur Surya Ismail, 19, dengan menggelar beberapa kali pergelangan tangan kiri mangsa sehingga putus, direman selama tujuh hari sehingga Isnin depan.

Perintah tahanan reman itu dikeluarkan Majistret Engku Nurul Ain Engku Muda bagi membolehkan siasatan lanjut mengikut Sksyen 302 Kanun Kesksaan dijalankan kerana membuunvh.

Terdahulu, suspek berusia 19 tahun tiba di perkarangan Mhkamah Majistret Marang kira-kira 10.10 pagi.

Suspek yang juga kenalan mangsa sebelum ini ditahan selepas diserahkan ibunya pada 8.15 pagi semalam ketika datang ke Balai Polis Telemong.

Tangkapan terhadap suspek dibuat berdasarkan bukti yang ditemui di lokasi kejadian dan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di rumah burung berhampiran kediaman mangsa.

Portal NSTP sebelum ini melaporkan seorang remaja perempuan berusia 19 tahun ditemui mati dipercayai dibuunvh dalam kejadian samvn di Kampung Lubok Batu, Telemong, Kuala Berang kelmarin.

Dalam kejadian 2.30 petang itu, mangsa ditemui tertiarap di ruang tamu rumah berkenaan oleh adiknya, Siti Nur Syuhada, 15, yang baru pulang dari sekolah.

Sanggup Iupakan Hasrat Jadi Pelukis Pelan, Surya K0rbankan Cita2 Demi lbu

Gadis berusia 19 tahun yang dipercayai dibvnuh oleh kenalan sendiri di kediamannya ketika sedang menjaga ibu yang terIantar sak1t telah selamat dikebvmikan malam tadi.

Jen4zah Siti Nor Surya Ismail telah dikebvmikan di Tanah Perkvburan Islam Beladau Selat, Kuala Terengganu.

lbu hanya mampu melihat

Situasi s4yu dapat dilihat apabila ibunya Zaini Musa yang terIantar sak1t hanya dapat memandang jenaz4h anaknya diusung keluar dari ruang tamu untuk dibawa ke tanah perkvburan.

Wanita berusia 55 tahun itu yang mengh1dap knser 0tak tahap tiga hanya mampu melihat dua peristiwa meny4yat hati apabila anaknya dibvnuh di depan matanya dan melihat pula jen4zah anaknya.

Tak sambung belajar sebab nak jaga ibu s4kit

Menerusi laporan Berita Harian, bapa mngsa iaitu Ismail Muda memaklumkan bahawa Allahyrhamah sanggup mengenepikan cita-citanya sebagai pelukis pelan untuk menjaga si ibu.

“Demi kasih arwh terhadap ibunya, dia sanggup meng0rbankan pelajarannya apabila mengambil keputusan tdak menyambung pengajian selepas tamat Tingkatan Lima.”

“Dia bercita-cita menjadi seorang pelukis pelan dan menyambung pengajian dalam bidang lukisan pelan senibina di Akademi Binaan Negara (ABN) Hulu Terengganu Januari lalu,” katanya.

Ramai mendoakan agar saspek mendapat hkuman stimpal dengan apa yang telah dibuatnya ke atas sahabatnya sendiri Nur Surya

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*