Kanada, Jerman beri RM24k seorang, Aktivis ini pertikai pemberian RM500 kerajaan

Kanada, Jerman beri RM24k seorang, Aktivis ini pertikai pemberian RM500 kerajaan

MALAYSIA: Bantuan yang diberikan oleh kerajaan Malaysia dipertikaikan oleh seorang aktivis yang dikenali sebagai Numan Afifi. Aktivis ini membidas bantuan yang diberikan kerajaan sebanyak RM500 kepada orang bujang di negara ini.

Menurut Numan Afifi di laman twitternya berkata bahawa rakyat di Malaysia sepatutnya boleh mendapat bantuan kewangan yang lebih banyak daripada kerajaan.

“Tahukah anda di Kanada dan German kerajaan mereka memberikan sumbangan kira-kira RM24 ribu seorang, manakala rakyat Malaysia yang bujang hanya diberikan sebanyak Rm500-800 sahaja.”

“Rakyat Malaysia patut dapat lebih daripada jumlah duit tersebut”

numan afifi

Melalui ciapan twitter yang sama itu, bekas setiausaha akhbar kepada Menteri Belia dan Sukan Syed Saddiq itu turut membuat naik gambar berhubung engan sumbangan negara tersebut kepadad rakyatnya mereka.

Menurutnya: Kerajaan Cadana telah mengumumkan peruntukkan sebanyak RM6000.00 selama 4 bulan buat rakyatnya yang dibuang kerja ekoran cov-19

Kerajaan Malaysia sebelum ini telah mengumumkan bantuan sebanyak RM250 billion diperuntukkan bagi membantu meringankan bebas rakyat Malaysia.

Tan Sri Muhyidin membaca teks setebal 16 muka surat bagi menjelaskan peruntukkan yang telah disediakan oleh Kerajaan Malaysia untuk rakyat.

Baca: TERBARU ! Kerajaan Umum Tarikh Pembayaran Akhir BSH 2020

Ciapan lelaki ini menimbulkan perasaan kurang sedang dalam rakyat Malaysia yang mengatakan bahawa dia seorang yang tidak bersyukur.

Ramai memintanya agar untuk sentiasa bersyukur dengan apa yang diberikan oleh kerajaan dan bukan sekaar mempertikaikan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*