Rakyat menyokong PKPB untuk tidak disambung selepas 9 Jun, Perutusan Khas Perdana Menteri

MALAYSIA: Di media sosial hangat memperkatakan bahawa selepas 9 Jun ini sudah tiada Perintah Kawalan Pergerakan Besyarat atau PKPB. Ini selepas Majlis Keselamatan Negara (MKN) membuat undian dan rata-rata rakyat menyokong untuk tidak melanjutkan PKPB tersebut.

60% daripada 250k responden menyokong untuk membenarkan aktiviti rentas negeri. Ramai juga yang menyokong untuk membenarkan aktiviti keagamaan diteruskan. Jadi dibawah kami kongsikan kepada anda keputusan penuh.

keputusan rentas negeri

Jadi sekiranya keputusan ini diambil oleh pihak kerajaan dalam membuat sebarang penilaian membenarkan sesuatu aktiviti. Maka dengan itu, rentas negeri akan dibenarkan semula bermula 10 Jun ini.

Semalam dalam satu sidang media khas Menteri Kanan Kluster Keselamatan, Datuk Seri Ismail Sabri memaklumkan bahawa pada hari ini satu sidang khas Perdana Menteri akan dibuat. Beliau akan mengumumkan beberapa perkara.

Jadi apabia ditanya oleh wartawan bilakah berita gembira untuk orang bujang berjumpa dengan keluarga mereka selepas orang berkahwin dibenarkan untuk berjumpa isteri, orang bujang nak kahwin sudah dibenarkan.

Datuk Seri Ismail berkata, tunggu dahulu dan bersabar. Perdana Menteri akan membuat pengumuman berkaitan dengan perkara tersebut pada hari ini.

Nampak seperti hari ini (Ahad) mempunyai berita gembira daripada Perdana Menteri. Sekiranya dibenarkan untuk rentas negeri pasti ramai akan bersyukur selepas mereka tidak dibenarkan berbuat perkara tersebut bagi mengekang penularan CoV-19.

Perutusan Khas Perdana Menteri pada hari ini dijangka akan bermula pada jam 3 petang. Semoga banyak berita gembira di bawa oleh Perdana Menteri.

Ikuti kami di Channel Telegram Malaysia Terkini klik: https://t.me/malaysiaupdate24

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*