Polis membuat laporan Polis terhadap pemilik Kedai H0t Burger Malaysia – Ketua Polis

Polis membuat laporan Polis terhadap pemilik Kedai H0t Burger Malaysia - Ketua Polis

MALAYSIA: Pagi tadi telah kecoh dengan isu mengenai Kedai H0T Burget Malaysia yang menuduh pihak polis tidak membuat kerja. Bagi membalas respon tersebut ketua balai polis sungai buloh mengatakan mereka telah membuat laporan polis mengenai perkara tersebut.

POLIS Diraja Malaysia (PDRM) membuat laporan polis berhubung video dakwaan fi1tnah dan tohmahan yang ditularkan seorang lelaki semalam.

Identiti pembuat Report didedahkan oleh Polis kepada pemilik pusat Jud1 ? WT F

Ketua Polis Daerah Sungai Buloh, Superintendan Shafa’aton Abu Bakar berkata, laporan dibuat seorang pegawai polis susulan viideo tular pemilik akaun Facebook ‘Asri Janggut’.

Dalam video berkenaan juga didapati pemilik akaun berkenaan tidak berpuas hati atas tindakan penyitaan ke atas gerai burger milik beliau yang dilakukan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA).

Pengadu merasakan video yang tular di media sosial berkenaan boleh menimbulkan fi1tnah dan merosakkan imej pengadu sebagai Ketua Polis Balai Sungai Buloh, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sungai Buloh, PDRM dan kredibiliti Ketua Polis Selangor,” katanya pada sidang media, di Sungai Buloh, hari ini.

Tular tauke H0T Burger dedah Kedai Jud1, Ini Kata KPN dikecam warganet

Shafa’aton berkata, susulan maklumat berkenaan sepasukan polis daerah Sungai Buloh membuat enam serbuan di Bandar Baru Sungai Buloh seperti yang ditularkan.

“Dalam serbuan berkenaan polis menahan dua lelaki warga Bangladesh selain merampas empat tablet dan wang tunai RM114.

“Manakala lima lagi serbuan di tempat berlainan mendapati premis berkenaan tidak beroperasi, jelas ia adalah t0hmahan,” katanya.

Menurutnya, sebelum video berkenaan ditularkan, polis sudah membuat serbuan di beberapa lokasi yang dikenal pasti menjalankan perniagaan haaram ini.

“Apa yang ditularkan itu adalah fitnah sehingga mendatangkan keresahan dalam kalangan masyarakat dan menjatuhkan reputasi PDRM.

“Saya menyeru kepada orang ramai supaya menyalurkan kepada orang ramai maklumat-maklumat melalui saluran yang disediakan,” katanya.

Apakah kesudahan cerita ini? Kami rakyat mahu ketelusan dalam setiap sudut, Semoga kes ini akan mendapat liputan media agar ia disampaikan dengan telus kepada rakyat.

Jangan biarkan orang yang tidak bersaalah pula ke dalam sedangkan mereka cuba memberikan informasi apa yang terjadi. Sekiranya fiitnah berikan rakyat pendedahan yang sebenar jangan sembunyi.

Kami harap semua agensi terlibat dan orang yang berkepentingan turun tangan dalam isu ini.

2 Comments

  1. kenapa sebelum tular tak buat serbuan?
    tak kan org awam lebih tau dari polis melainkan……
    tak yah marah org kalo kita memang buat kerja…..
    besar mana sangatlah sg buloh tu?

1 Trackback / Pingback

  1. Ini tindakan SPRM dan Jabatan Integriti PDRM mengenai kes Premis Perjud1an - MySumber

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*