Pelajar universiti menangis, sehari tak makan, ini puncanya…

Seorang pelajar di sebuah universiti menangis ketika meluahkan kesedihannya kerana sudah sehari tidak makan gara-gara kafe tutup.

“Semalam saya dah tak makan satu hari, tak makan itu bukan tak ada duit tapi sebab kafe tak buka.

“You know what (awak tahu tak) universiti ini suruh kita masuk tapi dia tak nak buat online (belajar secara dalam talian) dua dan tiga, tapi makanan semua tak ada dalam ini (universiti).

“Habis itu macam mana student (pelajar) yang masuk ini nak makan apa?,” soalnya menerusi sebuah video yang dimuat naik hari ini.

“Tapi saya sangat terharu, sebab ada kakak seorang ini tanya saya dah makan ke tak, sebab kafe di sini tak buka.

“Saya pun cakap yang semalam saya tak makan, dan saya terharu sangat sebab kakak itu bungkuskan makanan luar untuk saya dan bila saya nak bayar dia kata dia belanja,” kongsinya.

VIDEO :

@bayinuckalKalau akak nmpk video ni… TERIMA KASIH BANYAK2

♬ original sound – Bayinuckal

@bayinuckal

Kalau akak nmpk video ni… TERIMA KASIH BANYAK2

♬ original sound – Bayinuckal – Bayinuckal

KOMEN NETIZEN :

Kena bawak lah makanan dari kampung bila nk masuk asrama..standby kata org..x blh juga nk salahkan tauke kantin yg beraya..

University dalam hutan ke? Idea pihak pihak tertentu sebelum plan sesuatu memang ke longkang. Tak fikir dgn mendalam sebelum buat sesuatu. Bukan je isu ini malah banyak lagi isu isu lain. Madani masih sibuk dgn jamuan

hantar Dia p afrika untuk belajar ikhtiar hidup

SUMBER : KOSMO

  • Related Posts

    Usahawan Yaana Lee Dakwa Suami Suka Follow IG Wanita Seksi – ‘G4duh Fasal Ini Masa Pergi Umrah, Tapi Tiada Effort Berubah’

    Pempengaruh dan usahawan, Yaana Lee mendakwa suaminya iaitu Muhammad Hafiz menggunakan platform Instagram (IG) untuk mengikuti akaun dan melihat foto serta video wanita seksi. Suka tengok perempuan seksi? Menerusi hantaran…

    Ruhainies Syukur Banyak Terima Tawaran Dari Negara Seberang

    Meskipun terpalit dengan kontroversi panas, Ruhainies berkata tawaran  tiada mana-mana tawaran kerja dibatalkan sebaliknya hanya ditangguhkan sementara waktu. Memetik Kosmo, Ruhainies berkata drama lakonannya bersama aktor sensasi, Aliff Aziz juga tidak terjejas dan telah pun…

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You Missed

    Tiada Rumah, Kereta Jadi Tempat Tinggal..Anggap Proses Belajar Selepas Cerai Dua Isteri

    Tiada Rumah, Kereta Jadi Tempat Tinggal..Anggap Proses Belajar Selepas Cerai Dua Isteri

    Uyaina Arshad selamat timang anak kedua, ikut nasihat doktor bersalin secara pembed4han

    Uyaina Arshad selamat timang anak kedua, ikut nasihat doktor bersalin secara pembed4han

    Suami tak geli cuci ‘perut’, siap pembedahan, Ieda Moin buat pendedahan mengejut

    Suami tak geli cuci ‘perut’, siap pembedahan, Ieda Moin buat pendedahan mengejut

    Bukan Raja Azura yang nikah, sekali kerabat raja bongkar hal sebenar

    Bukan Raja Azura yang nikah, sekali kerabat raja bongkar hal sebenar

    Ramai kena ‘prank’..rupanya bukan Raja Azura yang nikah

    Ramai kena ‘prank’..rupanya bukan Raja Azura yang nikah

    [VIDEO] Selepas 14 Tahun, Raja Azura Kembali Bergelar Isteri? – ‘Daripada Sendirian, Kini Telah Berdua’

    [VIDEO] Selepas 14 Tahun, Raja Azura Kembali Bergelar Isteri? – ‘Daripada Sendirian, Kini Telah Berdua’