Mungkin Mereka lebih suka aku keluar (Islam) Demi Mereka Dapat Pahala – Abang Jat

Mungkin Mereka lebih suka aku keluar (Islam) Demi Mereka Dapat Pahala – Abang Jat

Nur Sajat baru-baru ini dikec4m hebat kerana fotonya yang berpenampilan s3ksi di media sosial.

Sajat juga telah mendapat perhatian daripada beberapa ahli agama yang mengajak orang ramai untuk memb0ikot dirinya. Malah, apa yang dilakukan Sajat juga telah dibawa sehingga peringkat Kementerian dan Jabatan Agama, dengan alasan Sajat berpotensi untuk merosakkan akhlak umat Islam disebabkan perkara luar tabii yang dilakukannya.

Sajat baru-baru ini ada meluahkan perasaan sedih dan kesal kerana terasa dirinya ditindas oleh agamanya sendiri. Perkara tersebut diluahkan melalui instagram stories miliknya.

Kalau betul lah agama islam benci orang seperti aku, dan aku tak layak berpegang kepada agama islamku..dan semua orang nak jatuh hukuman terhadapku dengan melandaskan agama yang aku pegang..mungkin mereka lebih suka aku keluar demi mereka dapat pahala..sedih dan pilu untuk aku luahkan perkara ini..” Sajat

Mungkin kerana terlalu tertekan, Sajat telah mengeluarkan kenyataan seolah-olah dirinya ditindas dan berura-ura seperti mahu keluar daripada agama Islam demi memuaskan hati semua pihak.

Diharap kelak ada penyelesaian yang terbaik mengenai 1su ini tanpa melukakan hati mana mana pihak.

Ramai berpendapat, dia mungkin berasa tertek4n lalu mengeluarkan kenyataan sebegitu kerana dirinya dianggap ditind4s kerana perbuatan yang telah dia lakukan selama ini.

Terdahulu, banyak juga ahli agama yang terdiri dari peserta Pencetus Ummah dan ustaz ustaz yang lain sudah menegurnya beberapa kali namun dia respon positif daripada Sajat meskipun sudah terang lagikan bersuluh perbuatannya itu sangat tidak berpatutan sebagai seorang muslim.

Akhirnya begitulah yang terjadi, Sajat beranggapan jika dirinya sudah tidak menganuti agama yang sudah dianuti ini, maka selesailah segala kec4man yang memb3lenggu dirinya.

Akan tetapi, masih ramai orang diluar sana masih prihatin dan mahu supaya Sajad diberi hidayah daripada Tuhan Yang Maha Pemberi Hidayah supaya beliau terus berubah menjadi yang terbaik.

Meskipun sebegitu, Sajad masih mahukan doa semua supaya dia mendapat nur cahaya ke arah yang lebih baik.

Moga moga ada satu jalan penyelesaian yang cukup bernas sehingga hal yang asyik diulang sama ini sudah pupus dan hilang begitu sahaja.

Selepas kontroversi memuat naik foto separuh bgel di laman sosial Instagram (IG), nama Muhammad Sajjad atau lebih dikenali dengan nama Nur Sajat kembali menjadi bualan warganet.

Yang terbaru, pada Jumaat lalu Sajat telah memuat naik foto salinan geran rumahnya di IG, namun dia telah memadam perkataan ‘Muhammad’ dan ‘Bin’ yang tertera pada dokumen tersebut.

Tindakan Sajat disedari warganet dan rata-ratanya mengecam perbuatan Sajat serta membangkitkan isu jantina ahli perniagaan tersebut.

Sumber- Musang Viral

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*