Muka Safiey Illias bernanah terok, Pembalasan dari Allah

Muka Safiey Illias bernanah terok, Pembalasan dari Allah

MALAYSIA: Siapa yang tidak kenal dengan usahawan kosmeetik ini Safiey Illias yang sudah beberapa kali mengumumkan penghijrahannya tetapi masih lagi kekal dengan tab1iat lamanya?

Sangat kurang bernasib baik buat usahawan kosmetik, Safiey Illias, 26, apabila pipi bernanah disebabkan keegaagaalan prosedur pemindahan lemak yang dibuat pada November tahun lalu.

Safiey atau nama sebenar Mohd Safiuddin Illias berkata, dia berasa seperti ada keetuumbuuhan kecil pada bahagian pipi kanan.

“Pada awalnya saya membuat prosedur pemindahan lemak ke wajah dengan kos RM4,000. Namun, dua bulan lepas saya membuang semula dengan empat kali ganda kos pemindahan termasuk lima kali sesi suntikan bagi mencairkan lemak.

“Selepas itu saya mulai berasa peeli1k sebab seperti ada biji pada pipi sebelah kanan ini. Ia menjadi seperti luukaa, bengkak dan bernaanah. Apabila saya buat pemeriksaan pada doktor pakar, dia pun pelik.

“Cuma mungkin ia sisa yang tertinggal selepas membuat prosedur itu. Tidak dapat dipastikan juga sama ada ia sisa lemak atau silikon. Jadi, semalam saya sudah keluarkan nanah itu dan baki sikit lagi,” katanya kepada Harian Metro.

Safiey yang juga penyanyi lagu Syinta G1ila berkata, dia sudah seer1ik untuk membuat rawaatan k0osmetik di tempat yang tidak bertauliah atau mempunyai kepakaran dalam bidang pembeedaahan kosmetik.

“Nasihat saya, kalau nak buat prosedur atau pembeedaahan kosmetik pada wajah atau bahagian lain di badan, kena periksa dengan betul. Jangan main buat sahaja katanya.

Tengok apa yang telah terjadi pada wajah saya ini. Mujurlah kos ketika membuat pemindahan lemak itu cuma RM4000. Tapi memberi sampingan pula. Apabila bernanah memang teruklah tambahnya lagi.

Safiey turut mengatakan bahawa keecaaman yang diterimanya adalah ujiaan dari Allah buatnya.

Dia mengatakan bahawa dia hendaklah sentiasa berfikiran positif terhadap apa sahaja yang berlaku.

Tambahnya lagi perkongsian mengenai pipinya dibuat adalah untuk memberi informasi kepada orang ramai agar sentiasa berhati-hati ketika ingin membuat raawatan atau pembeedahaan.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*