Identiti pembuat Report didedahkan oleh Polis kepada pemilik pusat Jud1 ? WT F

Identiti pembuat Report didedahkan oleh Polis kepada pemilik pusat Jud1 WT F

MALAYSIA: Semalam telah kecoh dan viral apabila pemilik Hot Burger Malaysia membuat siaran langsung di Facebook pagenya berkaitan dengan aktiviti jud1i haaram di Sungai Buloh.

Dalam video livenya itu, beliau seperti memberi gambaran bahawa pihak MBSA dan Ketua Polis Sungai Buloh diberi rasuah. Ini selepas Kedai Aceh yang menjual ro0kok seludup masih lagi selamat berniaga di tempatnya. Sedangkan kedai burger diangkut oleh pihak MBSA.

“Kedai ro0kok seludup berhampiran dengan pejabat MBSA, tetapi pihak MBSA tidak adanya nak ambil tindakan atau apa, yang dia nak kacau ialah budak-budak burger.”

Dalam pendedahan tersebut, pemilik HBM mengatakan bahawa pihak PDRM membuat rondaan disana sini tetapi mereka tidak membuat rondaan di kedai mesin.

Ketika dia membuat rondaan menaiki kenderaannya, dia mendapati bahawa pusat jud1i telah tutup seketika apabila sedang kecoh membuat live.

“Katanya wah sudah tutup, ni mesti ada no telepon ni, PDRM suruh tutup sebab tengah kecoh di dalam facebook.”

Dalam last video tersebut, beliau mempersoalkan tentang warga asing yang berniaga tetapi tidak pernah angkut stall mereka. Terang-terang dah jual ro0kok, tiada lesen tetapi pihak MBSA rilek je tak angkat. Khemas dibiar begitu sahaja.

Pihak MBSA sibuk kacau orang melayu, habis diangkut Otai Burger. Jadi nampak MBSA hanya berani dengan orang melayu dan tidak berani dengan orang asing.

Buat laporan Polis, Pemberi Maklumat diugut oleh Pemilik Pusat jud1i

Dalam pendedahan dalam satu video lain, pemilik HBM tersebut mengatakan bahawa sebelum ini beliau telah buat kecoh dah tentang pusat jud1i yang beroperasi sehingga lewat pagi. Namun laporan yang dibuatnya diketahui oleh pemilik mesin.

“Itu hari saya dah buat kecoh-kecoh dah, owner mesin kude tahu yang saya buat report. Lepas itu mereka datang bagi tahu anak buah saya, kenapa u punya bos complaint.”

Pemilik HBM ini mempersoalkan bagaimana tauke mesin kude tahu yang dia buat report? Macam mana maklumat tersebut boleh bocor kalau bukan kerana rahsuah.

Ini menunjukkan sikap segelintir daripada PDRM masih tidak ubah dan membahayakan nyaawa orang awam. Bangang ke pergi bocor maklumat. Haraam PDRM dan SPRM siasat perkara ini dan memberikan maklumat yang telus kepada orang awam. Ini menunjukkan bahawa pemberi maklumat nyaawanya akan sentiasa terancam.

2 Comments

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. [VlDEO] Lebih 3 Juta Tontonan,LeIaki Dedah Keglatan Kedai Judl Blmbang Nywa Terancam -
  2. Polis membuat laporan Polis terhadap pemilik Kedai H0t Burger Malaysia - Ketua Polis - MySumber
  3. Bocor identiti Pengadu, Ini respon Ketua Polis Johor untuk semua pegawai dan anggotanya - MySumber

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*