Identiti pembuat Report didedahkan oleh Polis kepada pemilik pusat Jud1 ? WT F

MALAYSIA: Semalam telah kecoh dan viral apabila pemilik Hot Burger Malaysia membuat siaran langsung di Facebook pagenya berkaitan dengan aktiviti jud1i haaram di Sungai Buloh.

Dalam video livenya itu, beliau seperti memberi gambaran bahawa pihak MBSA dan Ketua Polis Sungai Buloh diberi rasuah. Ini selepas Kedai Aceh yang menjual ro0kok seludup masih lagi selamat berniaga di tempatnya. Sedangkan kedai burger diangkut oleh pihak MBSA.

“Kedai ro0kok seludup berhampiran dengan pejabat MBSA, tetapi pihak MBSA tidak adanya nak ambil tindakan atau apa, yang dia nak kacau ialah budak-budak burger.”

Dalam pendedahan tersebut, pemilik HBM mengatakan bahawa pihak PDRM membuat rondaan disana sini tetapi mereka tidak membuat rondaan di kedai mesin.

Ketika dia membuat rondaan menaiki kenderaannya, dia mendapati bahawa pusat jud1i telah tutup seketika apabila sedang kecoh membuat live.

“Katanya wah sudah tutup, ni mesti ada no telepon ni, PDRM suruh tutup sebab tengah kecoh di dalam facebook.”

Dalam last video tersebut, beliau mempersoalkan tentang warga asing yang berniaga tetapi tidak pernah angkut stall mereka. Terang-terang dah jual ro0kok, tiada lesen tetapi pihak MBSA rilek je tak angkat. Khemas dibiar begitu sahaja.

Pihak MBSA sibuk kacau orang melayu, habis diangkut Otai Burger. Jadi nampak MBSA hanya berani dengan orang melayu dan tidak berani dengan orang asing.

Buat laporan Polis, Pemberi Maklumat diugut oleh Pemilik Pusat jud1i

Dalam pendedahan dalam satu video lain, pemilik HBM tersebut mengatakan bahawa sebelum ini beliau telah buat kecoh dah tentang pusat jud1i yang beroperasi sehingga lewat pagi. Namun laporan yang dibuatnya diketahui oleh pemilik mesin.

“Itu hari saya dah buat kecoh-kecoh dah, owner mesin kude tahu yang saya buat report. Lepas itu mereka datang bagi tahu anak buah saya, kenapa u punya bos complaint.”

Pemilik HBM ini mempersoalkan bagaimana tauke mesin kude tahu yang dia buat report? Macam mana maklumat tersebut boleh bocor kalau bukan kerana rahsuah.

Ini menunjukkan sikap segelintir daripada PDRM masih tidak ubah dan membahayakan nyaawa orang awam. Bangang ke pergi bocor maklumat. Haraam PDRM dan SPRM siasat perkara ini dan memberikan maklumat yang telus kepada orang awam. Ini menunjukkan bahawa pemberi maklumat nyaawanya akan sentiasa terancam.

Related Posts

Tiada Rumah, Kereta Jadi Tempat Tinggal..Anggap Proses Belajar Selepas Cerai Dua Isteri

USAHAWAN Datuk Seri Adnan Abu terpaksa menolak secara baik tawaran banyak pihak yang mahu memberikan dia tempat tinggal susulan dilihat kini hanya tidur di dalam kereta. Kata Adnan atau mesra disapa…

Uyaina Arshad selamat timang anak kedua, ikut nasihat doktor bersalin secara pembed4han

PENGACARA dan pelakon Uyaina Arshad selamat melahirkan cahaya mata kedua di Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan, Kuala Lumpur pada Jumaat lalu. Bayi lelaki seberat 2.9 kilogram itu dilahirkan secara pembedahan pada…

One thought on “Identiti pembuat Report didedahkan oleh Polis kepada pemilik pusat Jud1 ? WT F

  1. Bukan setakat buka mata, tapi tak ada tindakan..tak akan berubah…perkara ini sudah jadi biasa kepada rakyat Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Tiada Rumah, Kereta Jadi Tempat Tinggal..Anggap Proses Belajar Selepas Cerai Dua Isteri

Tiada Rumah, Kereta Jadi Tempat Tinggal..Anggap Proses Belajar Selepas Cerai Dua Isteri

Uyaina Arshad selamat timang anak kedua, ikut nasihat doktor bersalin secara pembed4han

Uyaina Arshad selamat timang anak kedua, ikut nasihat doktor bersalin secara pembed4han

Suami tak geli cuci ‘perut’, siap pembedahan, Ieda Moin buat pendedahan mengejut

Suami tak geli cuci ‘perut’, siap pembedahan, Ieda Moin buat pendedahan mengejut

Bukan Raja Azura yang nikah, sekali kerabat raja bongkar hal sebenar

Bukan Raja Azura yang nikah, sekali kerabat raja bongkar hal sebenar

Ramai kena ‘prank’..rupanya bukan Raja Azura yang nikah

Ramai kena ‘prank’..rupanya bukan Raja Azura yang nikah

[VIDEO] Selepas 14 Tahun, Raja Azura Kembali Bergelar Isteri? – ‘Daripada Sendirian, Kini Telah Berdua’

[VIDEO] Selepas 14 Tahun, Raja Azura Kembali Bergelar Isteri? – ‘Daripada Sendirian, Kini Telah Berdua’