(Video) Suka Hati Guna Plat ‘Bossku’, Mat Moto Meraung Bila Polis Suruh Cabut

MALAYSIA: Sebut sahaja pasal ‘mat motor’ pasti ramai sudah terbayangkan kumpulan budak-budak nakal yang suka mengubahsuai kenderaan tanpa mematuhi spesifikasi mengikut undang-undang.

Namun kepuasan tersebut tidak kekal lama apabila perbuatan mereka selalunya berjaya dikesan menerusi sekatan jalan raya yang dilaksanakan.

Sakan ubah suai nombor plat..

Tak pasal menangis kena usik abang polis Dek kerana menggunakan nombor plat motosikal tidak mengikut spesifikasi yang ditetapkan,

@jejakasederhanalimited sgt no plat moto kaw dik.🤣🤣 #tiktokers #fypシ #foryou #tiktokmalaysia #tiktokmalaysiaviral

♬ original sound – PEwwIT

Seorang remaja lelaki telah didnda oleh pihak polis untuk menc4bvt kembali stiker tertera ‘Bossku’ berkenaan serta merta.

Dia yang seperti ketakutan apabila ditahan tidak berhenti menangis di sisi kenderaannya, sekaligus membuatkan pihak berkuasa bertambah seronok untuk mengusik.

Siap sakat cakap nak gari..

Lagi kuat meraung sampai tahap kena pujuk Bukan itu sahaja, seorang anggota polis yang bertugas turut berseloroh ingin menggari pemuda berkenaan dan membawanya ke balai. Saat mendengar usikan, remaja tersebut meraung sekuat-kuat hatinya sehingga memaksa beberapa anggota lain memujuknya kembali dengan lembut.

First time nampak laki nangis sampai macam ni.

Kuat menyakat betul abang polis Menjengah ke ruangan komen, rata-rata terhibur dengan perkongsian yang telah meraih lebih 1 juta tontonan.

Selain itu, mereka juga memuji tindakan pihak polis yang menyakat remaja berkenaan dengan tujuan untuk memberi kesedaran.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*