Dulu Tak Tutup Aurat, Lisdawati Ajak Fauzi Bersanding Semula

Dulu Tak Tutup Aurat, Lisdawati Ajak Fauzi Bersanding Semula

MALAYSIA: Sebelum ini pelakon Lisdawati mengatakan bahawa dia Setiap Hari Berdoa agar Foto Tak Bertudung Tidak Disiarkan.

Mula mengenakan tudung pada tahun 2013, pelakon Lisdawati mengakui setiap hari dia berdoa supaya cerita lama tentang dirinya iaitu sebelum berhijrah dan tidak bertudung tidak lagi disiarkan di kaca televisyen mahupun media sosial.

Menerusi perkongsian di Instagram, Lisdawati berkata dia sudah banyak membuang dan membakar gambar-gambar lama. Malah, isteri kepada pelakon Fauzi Nawawi itu turut meminta agar tidak menyiarkan gambar-gambar lamanya.

Banyak gambar lama yang saya sudah buang dan bakar. Tiba-tiba terkeluar keratan ini. Masih ada lagi yang terselit.

“Teringat pada beberapa peminat yang paparkan gambar lama saya. Saya mohon maaf sangat dan minta tidak disiarkan gambar saya yang lama. Kalau nak simpan pun, jom kita jaga sama-sama kita. Conteng sikit mana yang perlu,” katanya.

Lisda berkata, jika diberi peluang dia mahu memadam semua gambar dan video yang memaparkan dirinya tidak bertudung. Lisda turut mendoakan agar Allah mengampunkannya di atas kesalahan lalu itu.

“Kalau mampu nak saja saya padam semua gambar dan video saya yang jahil dulu. Setiap berdoa supaya cerita lama saya tak disiarkan. Semoga Allah SWT terima taubat saya. Maaf sekali lagi atas kesalahan saya,” katanya.

Dalam perkongsian itu, Lisda memuat gambar bersama beberapa artis wanita ketika menjayakan sesi fotografi sebuah majalah hiburan satu ketika dulu. Lista turut menconteng bahagian kepala ketika itu dia belum bertudung.

Dulu Tak Tutup Aurat, Lisdawati Ajak Fauzi Bersanding Semula

Pelakon Lisdawati mengakui agak kecewa dan ralat kerana tidak boleh berkongsikan gambar kenangan ketika berkahwin seperti pasangan lain kerana pada waktu itu dia masih belum berhijab.

Menerusi satu perkongsian di Instagram, Lisdawati berkata pasangan berkahwin dalam keadaan menutup aurat sangat bertuah kerana boleh mengenang kembali momen indan itu dengan semua orang pada bila-bila masa.

Dalam pada itu, pelakon itu turut menyeru kepada pasangan bakal bakal mendirikan rumah tangga tidak lama lagi supaya menjadikan kisahnya sebagai pengajaran.

“Bahagialah mereka yang bernikah dan sanding dalam keadaan menutup aurat. Jangan jadi macam saya, terkecewa sebab semua itu hanya memori dan tak boleh tayang lagi,” katanya.

Sementara itu, Lisdawati sempat berseloroh mengajak suaminya, Fauzi Nawawi untuk sekali lagi mengadakan majlis persandingan seandainya diberikan kesempatan.

Lisdawati mendirikan rumah tangga bersama Fauzi pada 9 September 2007 dan dikurniakan empat cahaya mata.

Sumber:RT

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*