Pembayaran I-Lestari untuk bulan Jun telah bermula, Cara membuat Semakan dan Permohonan

Cara membuat Semakan dan Permohonan

MALAYSIA: I-Lestari telah mula dikreditkan ke dalam akaun pemohon bagi bulan kedua. Berikut kami akan kongsikan kepada anda panduan untuk membuat semakan permohonan pengeluaran i-Lestari KWSP yang telah anda mohon.

Untuk pengetahuan semua, pada bulan lepas, pembayaran pengeluaran i-Lestari KWSP telah dikreditkan ke dalam akaun bank bermula dari 4 Mei 2020. Bagi pemohon yang ingin membuat semakan wang i-Lestari KWSP sama anda diluluskan atau tidak bagi bulan kedua (JUN) boleh ke portal i-Akaun bagi semakan secara atas talian.

Semak status permohonan anda disini : https://ilestari.kwsp.gov.my

Tarik kredit pembayaran i-Lestari

Berikut kami kongsikan kepada anda tarikh pembayaran duit i-Lestari anda yang dibayar secara berperingkat iaitu Mei, Jun, Julai dan Ogos

Untuk pembayarai bulan Julai nanti, duit akan dimasukkan mengikut tarikh pembayaran yang telah ditetapkan oleh pihak KWSP. Pemohon boleh membuat rujukan status pengeluaran nanti apabila bayaran dikreditkan ke dalam akaun anda.

Info Tambahan: Untuk makluman semua, pengeluara i-Lestari bagi KWSP merupakan satu kemudahan kewangan yang diberikan oleh kerajaan dalam usaha membantu rakyat mengurangkan beban kewangan ketika penularan CoV-19.

Pencarum boleh membuat pengeluaran untuk akaun 2, Bagi pemohon yang telah membuat permohonan, bayaran pengeluaran akan dibuat secara bulanan dan berulang untuk bulan-bulan berikutnya.

ilestari

Di atas merupaan info grafik bagi permohonan i-Lestari yang telah disediakan oleh kerajaan.

Jika anda mempunyai sebarang kesulitan dalam permohonan i-Lestari anda, pemohon diminta untuk berhubung terus dengan pihak KWSP bagi sebarang urusan melalui pelbagai saluran rasmi yang telah disediakan oleh pihak KWSP.

1 Trackback / Pingback

  1. Tarikh rayuan Bantuan GKP sebanyak RM3000 dibuka, Cara membuat Rayuan - MySumber

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*