TERKINI: Bayi ditinggalkan sorang2 Dalam Kereta, Nasib Pekerja Tesco Perasan dan slamatkannya

MALAYSIA: Di Malaysia kes mengenai bayi atau kanak-kanak ditinggalkan didalam kereta sehingga maauut bukanlah satu kes janggal. Apabila setiap tahun ada sahaja kes yang sama berulang-ulang disebabkan oleh sikap mak ayah yang cuaaii.

Sebelum ini seorang budak ditemui tidak bernyaawaa selepass ditinggalkan di dalam kereta oleh bapanya yang terIupa untuk mengambiknya.

Terkini: Seorang bayi berada sorang-sorang dalam kereta

Dalam kemaskini terbaru sebuah laman facebook InfoRoadblock JPJ/POLIS pada jam 3.28 tadi.  Seorang bayi telah ditemui oleh seorang pekerja pasaraya Tesco di Pulau Pinang.

Bayi tersebut dikatakan ditinggalkan dalam kereta tersebut tanpa ditemani oleh sesiapa.

Berikut pula adalah foto bayi yang ditemui dalam kenderaan yang tidak ditemani oleh sesiapa.

Dimaklumkan bahawa, dalam kejadian tersebit, pekerja pasaraya itu telah meminta pertooloongan orang awam bagi membantunya mengeluarkan bayi berkenaan daripada kereta tersebut.

Syukur alhamdulillah kerana bayi itu ditemui masih bernyaawa. Bersyukur juga kerana pekerja pasaraya tersebut peka dengan keadaan sekeliling dan mempunyai tanggungjawab yang tinggi kerana tidak mengabaikan kanak-kanak tersebut.

Kepada ibu bapa kanak-kanak tersebut, harap anda sedar dan sentiasa alert dengan keadaan atau kes tersebut.

Jangan anda mnyeesal suatu hari nanti disebabkan sikap anda yang tidak endah dengan keadaan semasa.

Kepada ibu bapa diluar sana tolonglah berhaati-haatii dan jangan leka ketika anda mempunyai anak kecil. Mereka ini tidak mempunyai kemampuan untuk membuka pintu apabila tidak dapat bernaafass dengan baik.

Jadikan kes yang berlaku di Malaysia sebagai pengajaran kepada anda ! Jangan terus leka ! Anak adalah tanggungjawab anda !

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*