(Video)Baca Al-Quran Di Kaca TV, Suara Zizi Kirana Buat Ramai Terpesona. Rupanya Ayahnya

MALAYSIA: Setiap kali menjelang tahun baru, pasti ramai yang mempunyai azam untuk menjadi 1nsan lebih baik berbanding sebelum ini.

Ini termasuk penyanyi, Zizi Kirana juga mula mengubah penampilan lebih sopan dan memadam foto yang agak keterl4luan di laman media sosial miliknya.

Terbaru, Zizi atau nama sebenarnya Nur Fazelah Mad Tahil memuat naik satu video di aplikasi Tiktok yang memaparkan dirinya sedang membaca kitab suci al-Quran dengan lancar.

Akan terus belajar lagi

Menerusi video tersebut, penyanyi berusia 35 tahun itu tidak kekok bertaranum di atas pentas meskipun sedikit gementar kerana itu merupakan pertama kali dia tampil mengaji di kaca televisyen.

“Pertama kali tampil mengaji di kaca televisyen, mahu tercabut lutut. InsyaAllah saya akan terus belajar lagi,” corentnya di kapsyen.

Manis mengenakan jubah dan selendang labuh, penyanyi lagu Eh itu bakal muncul menerusi sebuah program Rahsia Ramadhan yang akan ditayangkan pada bulan puasa nanti.

Kelunakan suara yang bercampur ‘serak-serak basah’ membuatkan posting berkenaan dihujani komen warganet yang memuji kemerduan suara Zizi

Sebab tu jangan mudah menilai

Walaupun begitu min berpendapat apa yang patut diteegur haruslah diteguur Islam itu bukan satu sisi tapi gaya hidup penuh.

Setiap apa yang Allah suruh pasti ada sebabnya. Jadi walaupun kita tak patut menilai atau mnghuuukum terus manusia tetapi sekurang-kvrangnya kita menasihati sesama manusia.

Ramai yang suka dengan Zizi Kirana kali ini dan ramai mendoakan agar beliau sentiasa istiqomah. Memang merdu suaranya <3

“Sedap nyaa suara akak (Zizi Kirana) Masya Allah. Zizi memang anak tok guru ngaji.”

Wargamaya juga mendoakan agar Zizi Kirana Istiqomah untuk memakai tudung selepas ini. Aminn moga ia menjadi kenyataan.

Sumber: Pen Merah.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*