AY4H DAN 1BU T1R1 KE T4LI G4NT0NG BUN0H AN4K

Kuala Terengganu: Mahkamah Tinggi di sini, hari ini menja thkan hu ku man gn tung sampai m4 ti terhadap pasangan suami isteri selepas didapati bers4 lah membv nuh anak perempuan mereka yang berusia 22 tahun.

Hakim Datuk Zainal Azman Abd Aziz membuat keputusan itu terhadap Anuar Yusof, 55, dan isterinya, Murni Ahmad, 40 , yang juga ibu tiri mngsa selepas mendapati pihak pembelaan g4 gal menimbulkan ker4 guan mun4 sabah terhadap kes pendakwaan.

Bagaimanapun, dua lagi anak pasangan berkenaan iaitu Siti Sarah Anuar, 26, dan Amir Sharif Anuar, 19, dilepas dan dibebaskan selepas didapati tidak bers4 lah bagi pertv dvhan sama.

Mengikut pertv duhan, keempat-empat tertv duh did4 kwa secara bersama-sama membv nuh, Siti Hajar di Jalan Air Putih, Taman Semarak, Binjai di Chukai pada 10.45 malam, 26 April 2016.

Bagi kesalahan itu, mereka did4 kwa melakukan kes4 l4han mengikut Seksyen 302 K4 nun Kes3 ksaan kerana membv nuh yang memperuntukkan hukv man mengikut Seksyen 35 akta sama.

Pendakwaan kes dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Zulfazliah Mahmud, manakala kesemua tertv duh diwakili peguam, Masliela Ismail.

Tr4g3 di pembv nvhan itu dikesan selepas polis curiga dengan laporan kem4 t1an dibuat bapa gadis itu.

Dalam laporan yang dibuat, m ngsa dikatakan mengalami s4 kit biasa tetapi terdapat kesan g1 g1tan di badan selain lebam di mata sekali gus membongkar tindakan yang dilakukan ahli keluarganya sendiri.

Siasatan awal polis juga mendapati keadaan fizikal m ngsa terlalu kv rvs iaitu dengan berat hanya 18 kilogram seperti tidak cukup makan.

Susulan itu, empat beranak terbabit dit4 han di rumah keluarga berkenaan pada 1.50 pagi, 1 Mei 2016.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*