Alhamdulillah To’Ki dibantu oleh Ebit Lew, Gambar ini buat netizen Sebak

MALAYSIA: Masalah kewangan membuatkan artis yang pernah popular suatu masa dahulu terpaksa menetap di sebuah pondok usang yang dibangunkannya.

Kisah To’Ki yang digembar-gemburkan oleh media sebelum ini mendapat perhatian daripada pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew.

Beliau hadir bagi menghulurkan sedikit bantuan buat penyanyi terkenal To’Ki atau nama sebenarnya Mohd Zaki Mansur yang pernah mencapai populariti menerusi lagu Biasan dan Seni Berzaman.

Mungkin ada sebahagian daripada masyarakat mengatakan bahawa makna kebahagian adalah terletak kepada kekayaan yang dimiliki oleh seseorang, atau kebahagiaan terletak pada kediaman yang besar, memandu kereta mewah dan menikmati gaya hidup sofistikated

Namun tidak buat To’Ki apabila sebuah pondok kecil suah cukup membahagiakannya bersama Isteri tercinta.

Lebih 1 tahun, Mohd Zaki bersama isterinya menetap di sebuah pondok kecil di pinggir hutan di Batu 12 Gombar, Selangor.

Namun katanya beliau tidak pernah mengeluh jauh sekali menyalahkan takir ketentuan Ilahi.

Beliau sebelum ini tidak pernah mendapatkan media bagi meraih simpati, katanya beliau bahagia bersama isteri yang setia menemaninya di sisi.

EBIT LEW BERI BANTUAN

Ustaz Ebit Lew yang dikatakan sebak melihat keluarga itu selepas di “tag” oleh warganet terus mencari To’Ki.

Menurut Ebit Lew Sampai je dah berdebar kata Allah ke dalam juga ini. Sekali sampai pondok ini ini dah setahun To’ki tinggal bersama isterinya yang sakit.

To’ki khidmat jaga dan uruskan isteri kerana isteri tak boleh bergerak sangat. Dari jauh To’ki terus sambut saya dan terus peluk saya. Tak sempat nak cakap apa-apa.

Macam dah lama kenal. Terus To’ki kata kenapa ustaz buat semua ini. Kebaikan pada semua orang tanpa harap balasan. Allah sayang ustaz.InsyaAllah akan bantu untuk tangki dan water pump air sungai dan bilik air.

Saya hadiahkan juga peti ais dan mesin basuh. Dari live kami tadi InsyaAllah Hj Hamid dari Kulim akan beri kayu pain untuk buat rumah cantik-cantik. Syukur dapat berkongsi ilmu dan berkasih sayang.

Saya hadiahkan juga peti ais dan mesin basuh. Dari live kami tadi InsyaAllah Hj Hamid dari Kulim akan beri kayu pain untuk buat rumah cantik-cantik. Syukur dapat berkongsi ilmu dan berkasih sayang.

Related Posts

[VIDEO] Perkahwinan Diraja Pada Bulan Ogos, Tengku Puteri Afzan Bakal Berkahwin?

Video : @aidnrfzh_ Kita doakan baik2 semoga dipermudahkan urusan. Amin. Nak tanya, kalau rakyat biasa boleh tak attend royal wedding??☝🏻😭saya nak tengok depan2 Credit vid: @Fafaroselan #pahangroyalfamily #tengkumuhammad #tabtms #tengkuputeriafzan…

[VIDEO] “Sewa Kilang 60k” Chef Amar Menangis Kena Kecam Gara2 Jualannya

Video :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Suami tak geli cuci ‘perut’, siap pembedahan, Ieda Moin buat pendedahan mengejut

Suami tak geli cuci ‘perut’, siap pembedahan, Ieda Moin buat pendedahan mengejut

Bukan Raja Azura yang nikah, sekali kerabat raja bongkar hal sebenar

Bukan Raja Azura yang nikah, sekali kerabat raja bongkar hal sebenar

Ramai kena ‘prank’..rupanya bukan Raja Azura yang nikah

Ramai kena ‘prank’..rupanya bukan Raja Azura yang nikah

[VIDEO] Selepas 14 Tahun, Raja Azura Kembali Bergelar Isteri? – ‘Daripada Sendirian, Kini Telah Berdua’

[VIDEO] Selepas 14 Tahun, Raja Azura Kembali Bergelar Isteri? – ‘Daripada Sendirian, Kini Telah Berdua’

Kid’Din Collection, Amy Search Tak Halalkan Bayaran Diterima Noordin & Kidd – ‘Kawan Sendiri Romp4k’

Kid’Din Collection, Amy Search Tak Halalkan Bayaran Diterima Noordin & Kidd – ‘Kawan Sendiri Romp4k’

Sambut hari lahir kucing di butik mewah, ‘Money’ kesayangan Haliza Maysuri sarung baju ‘haute couture’

Sambut hari lahir kucing di butik mewah, ‘Money’ kesayangan Haliza Maysuri sarung baju ‘haute couture’